Äru lite depp och nere? Endorfin kroppens morfin!

Go dag på er!

Hur mår ni, hur mår du?

Har dagen varit bra hittills för er, vad har ni gjort? Vissa kan jag tänka mig ligger i sängen och sover medan vissa redan är i full fart. Jag tror b.la. Emilia ska jobba idag, Emma är ute i skogen och jag ska också snart ut.

Började dagen med att släppa ut hästarna och gick lite med Zeb i skogen. Bästa jag vet på lördagar är att direkt efter man klivit upp, sätta sig i bilen med hunden och åka tidigt på morgonen till hästarna. Se alla fina färger som smått börjar komma, småregnar och så lite dimma. Sen hem och krypa ner i sängen igen, äta frukost + Youtube & sen såklart kaffe <3

*   *   *   *   *

Jaa, tänkte ta upp en sak som många lider av och känner igen sig i. Finns något som kallar höst/vinter-depression tror jag och det förstår jag om folk får eftersom det är mycket mörkare, tråkigt väder – regn knappt sol så att man sitter inne och så blir man tröttare.

Såhär är det ju halva året. Istället för att dra sig undan ännu mer, bli tröttare och bara hoppas på att sömnen löser allt, får man istället ta saken lite i sina egna händer.

Vi måste ut, vi måste va med vänner & familj, hitta på saker, göra det man tycker är kul och skratta, försöka göra varje dag till det lite bättre! Något som händer i kroppen och som ytterligare hjälper till är att det frigörs endorfiner i kroppen.

Vad är det då?

Tror de flesta har hört det, att endorfiner är ett hormon som kroppen utsöndrar vid förälskelse, träning och smärta. Det är kroppens egna smärtstillande och lyckobringande och brukar kallas kroppens eget morfin. Till skillnad mot andra naturliga substanser så kan endorfiner och dess effekter stanna kvar i kroppen i flera timmar. Att göra saker som man tycker om som lyssna på musik, läsa eller se filmer, motionera, va med vänner och har kul osv, allt som är lustfyllt för dig framkallar endorfiner.

Ett enkelt och lustfyllt sätt att fylla på endorfinbanken kan vara att … Jaa, vad gör dig glad?

Men kan ju va så att man är nere för att man inte mår bra pgr av att det hänt saker och det bara är jobbigt, då gäller det att man vågar säga till och prata med dem man känner för att prata med. Jag pratar med dem som jag verkligen litar på, verkligen gillar och de som alltid får mig att mår bra :)

Vet att jag måste själv blir bättre på att umgås och rycka upp mig, ska försöka.:)

Snart blir det en ridtur och mys med Paddington <3

Ha en go dag alla,

glöm inte ha kul 😉

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>